tiistai 3. syyskuuta 2013

NOKIA MYYTIIN MICROSOFTILLE


Niin vain siinä kävi, että Nokian kännykkäpuoli myytiin Microsoftille. Kauppahinta oli lähes 5,5 mrd €. Oliko se liian vähän.?Nokian pörssikurssi nousi kuitenkin lähes 40%? On kerrottu, että hinta ei ole edes Nokian omistamien patenttien arvoa. Miten näin? Nokia oli vuosia taaksepäin maailman ykkönen matkapuhelinten valmistuksessa ja sen markkinaosuus lähenteli 40%: a. Katoavaista on mainen kunnia. Sitten älypuhelinten vallatessa maailmaa Nokia menetti osuuksiaan ja jäi muista jälkeen.

Nokialla on vielä Suomessa vajaat 5000 työpaikkaa, mutta kuinka paljon on esim. vuoden päästä? Amerikkalainen Microsoftin pääjohtaja tosin vakuutti, että työpaikat säilyvät Suomessa. Ken uskoo? Oulun työpaikat ovat ensimmäisenä liipaisimella. Voi Pohjois-Suomea.

Elop valittiin jokin vuosi sitten Nokian pääjohtajaksi juuri Microsoftilta ja sen kanssa tehtiin aluksi jo diili. Kyllä Elop alkoi heti kehitellä kauppoja M: n kanssa - ei siitä päästä mihinkään. Nyt Elop siirtyy takaisin Microsoftin johtajaksi. Taisi tulla sittenkin Floppi. Näin on näkyleipä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti