keskiviikko 31. joulukuuta 2014

politiikka ja gallupit


Puolueiden kannatus on muuttunut kovasti suomessa viime kesän jälkeen. Näin kertovat gallupit. Keskusta on hypännyt omiin ympyröihinsä oppositiopolitiikan johdosta. Lukemat näyttävät yli 26%: a. Pohjillahan kepun kannatus oli viime vaalien jälkeen runsaassa 13 prosentissa. Erikoista. Demarit - sdp - on kiilannut kokoomuksen rinnalle. Hesarin ja ylen mittaukset antoivat hieman eri tuloksen. Kannatukset pyörivät 16-17 prosentin kieppeillä. Maailman finanssikriisi on rokottanut molempia. Toisaalta kok on ollut enemmistöpuolueena hallituksessa nyt lähes 8 vuotta. Tällä erää siis pääministeripuolueena.

Pääminisreri stubb on saanut kannatuksen melkein romahtamaan. Se on masille yllätys. Sdp on siis kirinyt, mutta persut ovat jyrkässä alamäessä. Siinä ei ole mitään yllättävää. Eisivusta huutelemalla ja sutkauksilla pitkälle pötkitä. Kuplat puhkeavat aina, kyllä sen kepukin tulee jossain vaiheessa huomaamaan.

Pinet puolueet kisailevat omassa sarjassa, jossa vihreät ja vas kisailevat seuraavista sijoista. Nyt siis näyttäisi punamulta hallituksen vuoro, jissa persuilla olisi viimeinen mahdollisuus osallistua vastuuseen. Yllättävää viime vuosien perusteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti