sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

VENÄJÄN KARJALASSA RAJU HUKKUMISTAPAUS JÄRVELLÄ - 14 HUKKUI



Karjalassa Venäjän puolella on tapahtunut paha lasten hukkumistapaus. Toistakymmentä alle 15- vuotiasta lasta on hukkunut kovassa myrskyssä järvellä. Leiriläiset lähtivät varoituksista huolimatta järviretkelle, vaikka kova myrsky oli tiedossa. Yksityisen yrityksen järjestämä leirikoulu sai tuhoisan lopun. Tiettävästi ainakin yksi ohjaaja on ollut kovasti päissään ja toinen on pahoinpidellyt lasta. Leirissä on rahastuksen makua, kun Moskovan sosiaalivirasto on maksanut ainakin osan kuluista.

Onko tämäkin tapaus sitten lännen syytä, kuten Putin ja Venäjän korkein johto pyrkii valehtelemaan omia töppäyksiään?




Ulkomaat  | 

14 lasta hukkui myrskyssä Venäjän Karjalassa

Lapsiryhmä joutui järvellä myrskyn yllättämäksi. Karjalan tasavaltaan on julistettu maanantaiksi surupäivä.


Ambulansseja Säämäjärvellä.
Ambulansseja Säämäjärvellä. Kuva: Venäjän hätätilaministeriö
14 lasta hukkui veneilyonnettomuudessa Säämäjärvessä Venäjän Karjalasta. Lapsia kuljettaneet veneet kaatuivat myrskyssä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, viranomaiset kertoivat uutistoimistoille.
47 lapsen ja neljän aikuisen ryhmä lähti veneilyretkelle lauantaina ja katosi yöllä myrskyssä.Uutistoimisto Interfaxin haastattelema viranomainen sanoo, että kaikki 14 hukkunutta olivat lapsia.
Myrskyn keskelle jäi kaksi venettä ja lautta. Tapahtumien tarkka kulku ei ole vielä tiedossa, mutta ilmeisesti kaksi aluksista kaatui myrskyssä.
Etsinnät lasten löytämiseksi lopetettiin sunnuntai-iltapäivällä, kun kolmen kadonneen lapsen ruumiit löytyivät. Paikallisten viranomaisten mukaan vesi on hyvin kylmää, joten selviämismahdollisuudet olivat heikkoja.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti