torstai 6. lokakuuta 2016

MV- LEHDEN PÄÄTOIMITTAJA JANITSKIN VANGITTAVAKSI




M V...U lehden Janitskin päätettiin vangittavaksi käräjäoikeudessa. Rasistiset jutut, kunnianloukkaukset yms. kovat puheet ovat olleet hänen alaansa. Hyvä niin. Ei täällä maailmassa Trumppeja tai rasisteja tarvita. Maailma on tarpeeksi monimutkainen, sotaisa ja eriarvoinen muutenkin.
MV-lehti-verkkosivuston perustaja Ilja Janitskin on määrätty vangittavaksi tavattaessa. Helsingin käräjäoikeus päätti asiasta tänään torstaina.
Poliisi ja syyttäjä olivat pyytäneet, että Janitskin vangittaisiin poissaolevana. Vangitsemista haettiin, koska Janitskinia ei ole tavoitettu, ja poliisi haluaa kuulla häntä esitutkinnassa. Janitskin asuu Espanjassa.
Syyttäjä Heikki Wendorf on aiemmin sanonut, että jos käräjäoikeus vangitsee Janitskinin, syyttäjä hakee myös eurooppalaista pidätysmääräystä.
Janitskinia epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, rahankeräys- ja rahapelirikoksista, törkeästä kunnianloukkauksesta, laittomasta uhkauksesta, salassapitorikoksesta ja tekijänoikeusrikoksista.
Janitskin valittaa tuomiosta. Hän kiistää vangitsemisen ennenaikaisena, kohtuuttomana ja tarpeettomana.


Janitskinia epäillään muun muassa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, törkeästä kunnianloukkauksesta ja rahankeräysrikoksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti