perjantai 10. helmikuuta 2017

SUSANNA PÄIVÄRINTA IRTISANOUTUI YLESTÄ



YLEISRADION toimittaja Susanne Päivärinta on irtisanoutunut.

”Koin, etten pysty tekemään vaativaa, yleisölleni tarkoitettua journalistin työtä niiden standardien mukaan, joihin itse uskon”, hän kertoo HS:lle puhelimitse.

Syitä tähän ovat Päivärinnan mukaan vastaavan päätoimittajan Atte Jääskeläisen johtamistyyli, hänen johdollaan rakennettu kallis ja tehoton uutis- ja ajankohtaisohjelmien organisaatio sekä työn resursointi.

MYÖS TORSTAINA toimittajakollegoilleen lähettämässä sähköpostiviestissä Päivärinta syytti Jääskeläistä ”sensuurista ja kovasta johtamistyylistä”.

”Jääskeläisellä ei ole tv-taustaa, eikä hän siksi ymmärrä, miten hyvää television ajankohtaisohjelmaa tehdään”, Päivärinta sanoo nyt.

Jääskeläinen ei vastannut HS:n yhteydenottoihin torstaina. Myöskään Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen ei ollut tavoitettavissa.

PÄIVÄRINTA arvostelee Jääskeläistä myös ohjelmiin kohdistuvasta painostuksesta.

”Vaikutusyrityksiä on ollut usein. Kun Arto Satosen parlamentaarinen työryhmä aloitti Ylen rahoituksen ja tehtävien käsittelyn, lähetyksiini toivottiin vahvasti erästä kansanedustajaa, joka oli julkisuudessa puolustanut Ylen rahoituspohjaa, vaikka ohjelmassa ei edes käsitelty tätä aihetta.”

”Atte Jääskeläisen mielestä Ylen tehtävä on rakentaa parempaa Suomea”, Päivärinta sanoo.

Hänen journalistisiin arvoihinsa tällainen visiointi ei istu.

”Kuka määrittelee, millainen se parempi Suomi on? Minusta median pitää kuvata Suomea sellaisena kuin se on. Siksi olen itse kutsunut haastateltavia yhteiskunnan laidasta toiseen.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti