keskiviikko 6. tammikuuta 2016

SUOMI JATKOAJALLA MAAILMANMESTARIKSI




Kuvassa ratkaisija Kasper Kapanen


Suomi otti sittenkin väkisin maailmanmestaruuden nuorten (20v) jääkiekossa. Helsingin Hartwallin halli oli revetä liitoksistaan, kun Suomi kaatoi Venäjän dramaattisessa ottelussa numeroin 3-4. Suomi oli hilkulla voittaa jo normaali peliajalla, mutta Venäjä iski vielä 6 sekuntia ennen peliajan loppua tasaan 3-3. Sitä oli edeltänyt Suomen erittäin vahva joukkuepeli ja ennen kaikkea henkinen ote oli hurja. Ei turhaan valmennusjohto Jukka Jalosen johdolla ollut kouluttanut poikia henkisesti useilla projekteilla.

Vähän ennen ottelua tuli juuri Ylellä ohjelma, jossa näytettiin henkisen valmennuksen oppeja - hienosti ne toimivat. Erään osion  lopussa ohjaava näyttelijä Kari-Pekka Toivonen laittoi pojat keskittymään yhteen asiaan kerrallaan. Viimeisenä oli kauppatorilla ajattelu. Coachi kysyi vielä, oliko siellä paljon väkeä. Se oli selvä enne mestaruuteen psyykkaamisesta, ja niinhän kävi.

Pelaaja legenda V-P Ketola sai myös mestaruuden joukkueen johtajana, se oli ansaittu. Itse ottelun ratkaisi jatkoajan alussa kolmannen polven kiekkoilija Kalpan kasvatti Kasper Kapanen. Minä Masi olin seurannut peliä havaitsemalla että Kapanen oli viilettänyt monta kertaa laidallaan, mutta kuitenkin pysähtynyt aian kiekon kanssa laitaan. Sanoin  kotona, että paina vaan kiekon kanssa maalille, silloin voi tapahtua mitä vain. Niinhän Kasper tekikin jatkoajalla neuvoni mukaan kiertämällä nopeasti Venäjän maalin, ensin harhautettuaan maalin tuntumassa 2 venäläistä, ja teki hallitusti vanhanaikaisella varman maalin.

SE OLI SIINÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti