maanantai 11. joulukuuta 2017

SOTA ISISTÄ VASTAAN LOPPUNUT




Irakista kerrotaan, että Isis on ajettu ulos ja sota olisi loppunut. En usko tähän vielä. Ai kun olisikin
loppu, maailma olisi huomattavasti parempi. Sodat eivät yleensä lopu noin vaan. Isiksen äärimmäinen terori on tuhonnut monta maata kokonaan, ja Euroopassakin saanut aikaan suusrta tuhoa ja pelkoa. Samoin  muualla.

Diktatuurit ovat kaatuneet ennenkin aikanaan - on vaan kestänyt monesti kauan. Vrt. vaan esim. toinen maailmansota, jolloin samanlainen terori kesti noin 6 vuotta. Tämä Isis terrori on vieläkin väkevämpää ja kuvottavampaa. Toivoa vaan paremmasta maailmasta.



Irakin hallitus tekee yhteistyötä Isisin organisaatioon kuuluvien tiedonantajien ja kaksoisagenttien kanssa.
Irakin hallituksen vakoojat ovat soluttautuneet Isisin niin kutsuttuihin nukkuviin soluihin, minkä ansiosta jihadistien Irakissa tekemiä pommihyökkäyksiä on onnistuttu estämään tehokkaasti, kertoo The Independent.
Isisin valmistelemista hyökkäyksistä saatava tiedustelutieto on parantunut huomattavasti. Turvallisuusjoukot pystyvät seuraamaan jihadistien toimia pommien valmistuksesta aina hyökkäyshetkeen asti.
Viranomaiset antavat jihadistien räjäyttää pomminsa, mutta evakuoivat siviilit ennen hyökkäystä. Siten Isis ei tiedä, että heidän verkostoonsa on soluttauduttu.
– Meillä on ihmisiä, jotka työskentelevät Isisin kanssa ja suostuvat tekemään meidän kanssamme yhteistyötä, sanoo Irakin sisäministeri Qasim al-Araji.
– Isis ei tiedä tästä mitään ja me pidämme huolen siitä, että tiedonantajamme eivät paljastu.
Joskus turvallisuusjoukot maksavat pommeja Bagdadiin kuskaaville autonkuljettajille ja antavat pommin räjähtää Isisin valitsemassa kohteessa.
– Me pyydämme ihmisiä poistumaan ja julkaisemme virallisen tiedotteen, jossa ilmoitetaan tekaistu uhrimäärä, sisäministeri al-Araji kertoo.
Hän muistuttaa Isisin viime vuonna tekemästä autopommi-iskusta Bagdadin keskustassa. Iskussa kuoli yli 300 ihmistä.
Tällaiset hyökkäykset ovat edelleen mahdollisia, mutta epätodennäköisiä. Isisillä ei ole enää hallussaan laajoja alueita eikä suuria kaupunkeja, joista käsin jihadistit aikaisemmin organisoivat iskunsa.
– Isisin kalifaatti on tuhottu. Isis ptää hallussaan enää Rawan kaupunkia ja muutamia pieniä pesäkkeitä Länsi-Irakin aavikolla.
Isis on ajettu ahtaalle ja menettää koko ajan enemmän alueitaan. Jihadistien johtajien kerrotaan valmistautuneen hyvissä ajoin tappioon suurkaupunki Mosulissa, minkä jälkeen jihadistien ahdinko on pahentunut ennestään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti