torstai 19. joulukuuta 2019

TRUMP VALEHTELI JÄLLEEN




Trump vaikutti itsekin huomaavan eron menneeseen. ”Ei muuten tunnu siltä kuin olisimme joutumassa valtakunnanoikeuteen”, hän sanoi heti aluksi.

Trump on valehdellut koko presidenttiydensä aikana jo reilusti yli 10 000 kertaa - USKOMATONTA! Miten on mahdollista, että tuollainen öykkäri voi olla mahtavimman valtakunnan presidenttinä. Kyllä äänestäjät olivat hölmöjä ja tietämättömiä.








Trump myös vihjasi edesmenneen kongressiedustaja John Dingellin joutuneen helvettiin ja valehteli tämän lesken pyytäneen Trumpilta valtiollisia hautajaisia miehelleen. Leski Debbie Dingell on demokraattien kongressiedustaja, joka äänesti virkasyytteen puolesta. Hän antoi lausunnon, että miehen hautajaisjärjestelyt kuuluivat kongressille, eivät presidentille.

PRESIDENTIN puheiden faktat säännöllisesti tarkistava CNN:n toimittaja Daniel Dale twiittasi yhteenvedon kesken keskiviikon puheen: ”Äärimmäisen pieni osa siitä, mitä Trump puhuu, on totta.”

Presidentti oli vielä lavalla, kun hänelle kerrottiin äänestyksen tulos. Trump muisteli, että Nixonin skandaalivuodet olivat hyvin synkkää aikaa, mutta nyt ei tunnu samalta.

”En tiedä teistä, mutta minulla on hyvä meininki. Se on hullua.”

Sitaatin jälkimmäinen osa on totta. Trump ei suostu pysähtymään tai hiljentymään virkasyytteen edessä, mikä syö sen painoarvoa. Yhdysvalloissa on epäilty, että jatkossa syytteestä tulee entistä tavallisempi osa amerikkalaista politiikkaa.

Voi kuitenkin käydä myös päinvastoin. Virkasyytteen hampaattomuus voi johtaa siihen, että siitä tulee perustuslain kuollut kirjain – ja siten jälleen yksi instituutio, jota Trump horjuttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti